Върджил ван Дайк, Мемфис Депай и селекционерът Луис ван Гаал използваха различни епитети, с които описаха допуснатото изравняване срещу Черна гора. Осем минути преди края на световната квалификация Нидерландия водеше с 2:0, но в крайна сметка взе само точка и ще трепери до последно за участието си на Мондиал 2022.

Капитанът на „лалетата“ Върджил Ван Дайк определи случилото се като „скандално“, Мемфис Депай го нарече „супер тъпо“, а Луис Ван Гаал - "необяснимо". Всички от лагера на Нидерландия бяха бесни за начина, по който отборът изпусна шанса да се класира на световните финали в Катар.

При загуба срещу Норвегия в Ротердам нидерландците може не само да изпуснат първото място в групата, но и второто.

„Нямам думи и съм бесен. Скандален е начинът, по който играхме второто полувреме. Искаме да вкарваме много, но понякога трябва и да се защитаваме. Нямахме контрол, не трябваше всички да тичат напред", заяви Ван Дайк след края на мача.

„Това е тежък удар. Предадохме феновете, които пътуваха, за да ни подкрепят, както и тези пред телевизорите. Имахме всичко в ръцете си и го разпиляхме. Супер тъпо беше. Знаем, че не играхме добре, но когато водиш с 2 гола, си длъжен да задържиш аванса", смята Депай.

„Смените, които направих, не бяха добри, но наистина не мога да си обясня какво стана. Това ни оставя лош вкус в устата, но няма да критикувам моите играчи. Те също много искат да играят на световното първенство. Трябва да се подготвим за мача с Норвегия. Все още имаме шанс, в най-добрата позиция сме", оптимист е Ван Гаал.